Echt handwerk

Al onze beelden worden op ambachtelijke wijze met de hand beschilderd

Wij vervaardigen met de grootste zorg beeldende kunst van Ceralith, een eigen samengestelde harscompositie.

Deze beelden worden vervolgens nog op ambachtelijke wijze met de hand beschilderd.

Hierdoor kan elk beeld iets van elkaar afwijken en is elk exemplaar uniek in zijn soort.

 

Het productieproces

Het productieproces van idee naar een beeld met een eigen uitstraling …

Een ontwerp

Het productieproces van een beeld begint altijd eerst met een idee. Om dit idee tot leven te brengen word naar aanleiding van het idee een zogenaamd 3D-ontwerp gemaakt. Dit ontwerp kan in diverse materialen zoals hout, papier-maché, metaal, gips, (boetseer-)was of klei zijn. In veel gevallen leveren onze opdrachtgevers zelf al een ontwerp aan. Echter is Atelier Spoor Venlo zelf ook in staat om een ontwerp te vervaardigen.

De mal

Op het ontwerp word vervolgens een mal gemaakt, dit om van het ontwerp reproducties te kunnen vervaardigen. Deze mallen worden in eigen beheer vervaardigd van een hoogwaardige siliconen rubber, echter kunnen ook door opdrachtgevers aangeleverd worden.

Het beeld

Na het vervaardigen van de mal kunnen wij uw ontwerp realiseren tot een volwaardig beeld. Met onze zelfontwikkelde harscompositie Ceralith kunnen wij beelden vervaardigen met oog op detail.

De afwerking

Elk gegoten beeld word gecontroleerd op kwaliteit en oneffenheden. Het beeld word vervolgens met de grootste zorg op ambachtelijke wijze hand beschilderd. Hierdoor komt elk beeld tot leven en krijgt het zijn unieke uitstraling. Doordat het schilderwerk handwerk is kan elk beeld iets van elkaar afwijken.